Gazeta SF 70: Narcopunk şi Miloş Dumbraci

A apărut noul număr – numărul 70! – al e-zinului Gazeta SF, unul dintre reperele constante ale publicisticii cu aplecare spre F&SF de la noi.

În acest număr, redactorul-şef al publicaţiei, Alex Lamba, scrie despre Narcopunk sau Fear and loathing in L2 de Mihai Alexandru Dincă:

Personajele au profunzime, nu sunt prea multe, echilibrul dintre numărul lor și întinderea nuvelei fiind respectat foarte bine, componenta SF este proeminentă, iar abuzurile narcotice nu deranjează, dată fiind ambianța. Nici multitudinea de elemente – cursa nebună, drogurile de origine extraterestră, fracțiunile mafiote și religioase, interplanul – nu îngreunează lectura, modul în care sunt introduse și rolul fiecăreia venind firesc în angrenaj. Un alt punct pozitiv îl reprezintă stilul narativ. Alegând să povestească la persoana întâi, s-a putut folosi foarte bine de autoironie, la fel cum și-a putut permite și câteva derapaje în emoțional, lucruri care au reușit, zic eu, să apropie cititorul de carte.

Şi concluzia:

lectura acestei nuvele a fost una foarte plăcută, iar cititorul de SF din mine și-a primit narcoticul pe care și-l dorea.

Tot Alex Lamba este cel care l-a luat la întrebări pe Miloş Dumbraci, care „dă din casă” despre felul în care a ajuns să publice Hoţul de moarte:

Istoria cărții este simplă: am scris mult, mult, mult, m-am adaptat la reacții și am devenit treptat mai bun, apoi am făcut un pachet de impact și m-a îndreptat spre editura pe care o vizam de la început. Am fost primit la Millenium cu brațele deschise de Horia Ursu și Michael Haulică, iar acum avem în față o carte nu tocmai mică (324 pagini), dar cert ”neagră și rea”, cum îmi place să o descriu. Și cu o copertă nemaipomenită. În 2015 am scris primul meu text, aici la GSF, în 2016 am debutat în volum fizic propriu: sunt un exemplu că se poate.

Mulţumim, Alex Lamba!

197total visits,2visits today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2017 Millennium Newsblog

Theme by Anders NorenUp ↑